sâmbătă, 15 august 2009

15 August

Astazi este una din cele mai mari sarbatori crestine, Adormirea Maicii Domnului, sau cum i se mai spune in popor, Sfanta Marie Mare. Este si ziua onomastica a lui Bebi (Marieta).
In tara, dar mai ales la malul marii, se sarbatoreste Ziua Marinei, o sarbatoare traditionala a marinarilor atat de pe mare cat si de pe fluviu; chiar si pentru cei de pe uscat, militari sau civili.
Prilej pentru oamenii politici care detin diferite ranguri in stat sa se arate norodului pe la biserici si manastiri, indiferent de convingerile lor religioase, doar suntem in plina campanie electorala (neoficiala) pentru alegerile prezidentiale din aceasta toamna. De fapt lupta politica a inceput de mult, folosindu-se tot felul de mijloace din arsenalul din...dotare; chiar si loviturile sub centura. In plina criza economica nu se mai practica fair play-ul, rezultatul conteaza.
Protagonistii principali ai campaniei sunt T.Basescu, M.Geoana si C.Antonescu; outsideri sunt destui, doar pentru decor. Iar Guvernul, fiind format din doua jumatati antagoniste (stanga-dreapta), functioneaza pe principiul bombei atomice: cand cele doua jumatati vor intra in coliziune, formandu-se masa critica, va avea loc si explozia, adica demisia.

Niciun comentariu: