luni, 31 august 2009

Despre cum se prostesc romanii

Citind azi in Evenimentul zilei un articol excelent - ca de obicei ! - al publicistului R.Paraschivescu, mi-am dat seama ca nu prea mai am multe de spus cu referire la concertul cantaretei Madonna sustinut la Bucuresti in Parcul Izvor din Capitala, pe 26 august a.c.
Este greu sa vezi la alte popoare atata prostie precum la romani. Daca cei mai tineri, adolescentii, mai sunt de inteles, ei fiind luati de val fara sa judece prea mult, stupida este atitudinea unor oameni maturi, cu oarecare experienta de viata, vazandu-i cum se prosterneaza la picioarele unei dive fabricate in laboratoarele americane, asa cum spuneam si in postarea de ieri referitoare la M.Jackson, in scopuri pur comerciale. Ca americanii sunt neintrecuti in a fabrica vedete in serie nu este nicio surpriza, este cunoscut faptul.
Ca sa stai intr-un nor de praf, sa nu vezi mare lucru (nici macar pe monitoare) si sa mai si platesti destul de piperat doar pentru eschibitiile cantaretei, mi se pare ceva masochist. Si pe deasupra sa ne mai dea si lectii de toleranta fata de minoritatile tiganeasca si sexuale, asta le intrece pe toate. Asa ca reactia unei parti a publicului de a o huidui cred ca a fost indreptatita, desi necivilizata. De altfel, cantareata n-a mai repetat figura la urmatorul concert sustinut la Sofia, pe 29 august a.c.
Astept cu nerabdare transmisiile de la Festivalul "G.Enescu" care a inceput ieri.

Niciun comentariu: