vineri, 4 septembrie 2009

Vanatoarea de...cerbi !

De vreo doua zile a inceput, la Brasov, Festivalul de muzica usoara Cerbul de Aur, editia a XVII-a. Deschiderea a fost promitatoare, fiind prezentate hituri romanesti si straine in versiune moderna si interpretate de cantareti romani mai vechi sau mai noi. Trebuie sa recunosc, mi-a placut aceasta parte a programului poate si datorita faptului ca erau cantece frumoase, accesibile, armonioase, cu priza.
Dupa acest inceput promitator au venit concurentii si recitalurile. Daca de la concurenti nu asteptam mare lucru, mare mi-a fost dezamagirea in ceea ce priveste recitalurile. Acestea nu s-au ridicat la un nivel superior celor prezentate cu ceva timp in urma la Festivalul muzicii usoare romanesti de la Mamaia, care de fapt a avut loc la Constanta; dar nu mai conteaza locul, rezultatul ar fi fost acelasi, adica un fiasco.
Acum, la Brasov, iata, se acorda trei cerbi: aur, argint si bronz. Dar asta nu salveaza Festivalul, chiar daca acum ne aflam la jumatatea desfasurarii acestuia. Si nici macar prezentatorii n-o pt face, mai ales ca acestia sunt trei, astfel : un cantaret de muzica usoara, un prezentator/redactor de stiri la TVR si o doamna, cam coapta la varsta a treia, fosta prezentatoare la TVR si care putea sa stea ori acasa in fata televizorului, ori in randurile spectatorilor din Piata Sfatului din Brasov. Acum astept sa vad unde vor merge...trofeele.

P.s. De cateva zile a inceput si Festivalul international George Enescu. Pana acum n-am remarcat nimic deosebit. Voi reveni.

Un comentariu:

strumfita cu esarfa spunea...

buna,

te rog sa arunci o privire pe blogul meu (www.questioare.com) si daca iti place adauga-ma in blogroll-ul tau.
multumesc anticipat.

o zi frumoasa sa ai,

strumfita.