marți, 12 ianuarie 2010

O incursiune prin(tre) bloguri

Am luat un obicei - nu stiu daca e bun sau rau - ca macar o data la doua zile sa dau iama prin cateva bloguri aflate la indemana prin intermediul portalului "toate Blogurile" si sa mai si citesc/spicuiesc de prin postarile de pe ele.
In raport cu mine, mai toti bloggerii sunt persoane tinere sau in plina maturitate, pana in 40-45 de ani, in general cu studii superioare si bine intentionate in ceea ce scriu, ba chiar unele cu inclinatii manifeste spre literatura, in sprcial proza.
Pana aici toate bune si frumoase, chiar imbucuratoare. Numai ca citind si preferintele unora dintre aceste persoane(nu toate si le expun), aflu cu stupoare ca, in ceea ce privesta cele muzicale, n-am gasit pe cineva sa spuna ca i-ar placea muzica simfonica sau de opera/opereta desi, slava Domnului, acum aceasta se gaseste din belsug, daca nu la radio,pe internet. Si in plus, nu costa nimic. Cea de pe CD sau casete costa ceva.
Si atunci stau si ma intreb care o fi cauza datorita careia toti prefera, hai sa-i zic, muzica usoara de toate genurile. Chiar nimeni nu mai iubeste asa zisa muzica elaborata, culta, mai ales cea de la baroca pana la romantica? O fi de vina educatia muzicala din scoala, din familie sau ca la radio sau tv se difuzeaza aproape exclusiv muzica usoara sau manele? Nu stiu, dar trebuie facut ceva. Nu ne putem multumi doar cu cativa privilegiati care se duc la concerte, la Ateneu sau Radio, si care si acestea sunt asa de rare.

Niciun comentariu: