vineri, 12 februarie 2010

Iesirea din hibernare

Se pare ca frezorul Cornel Nistorescu& co au scurtat perioada de hibernare in care intrase dupa alegerile prezidentiale, turul al 2-lea, si s-au grabit sa reintre in paine, chiar daca iarna nu ne-a parasit, din contra, parca e si mai vehementa in manifestarile ei de care romanii uitase in ultimii ani. Ce sa-i faci, natura nu face politica, ea isi vede de-ale ei imperturbabil, in mod nesimtit.
E adevarat ca echipa Nistorescu&co a preluat doar site-ul Cotidianul.ro, adica editia electronica a publicatiei, dupa ce, cu doua luni in urma, a ingropat editia print; cu alte cuvinte a falimentat-o din lipsa de cititori carora le-a facut greata ce scria aceasta echipa dupa 01 august 2009, atunci cand patronul-mogul de presa a indepartat vechea echipa si a pus tunurile pe T.Basescu in vederea campaniei electorale prezidentiale.
Si cum Basescu a castigat alegerile, baietii s-au retras in hibernare lingandu-si ranile. Cum insa stratul de grasime acumulat a fost prea subtire - ce sa-i faci, criza-i criza! - aceasta s-a consumat mai repede de cat se asteptau. Si-atunci le-a venit ideea de a reveni la editia electronica a ziarului, care implica mai putini bani. Te asteptai ca baietii sa faca jurnalism adevarat, impartial, fara a mai arunca cu noroi in Basescu si PDL. As, ti-ai gasit! S-au intors cu coada-ntre picioare, mai jigariti, si-au luat-o de la capat, parca mai abitir ca inainte, poate si din cauza ca sunt mai odihniti.
Acuma stau si ma intreb ce-i mana pe ei in lupta, acum cand nu mai au obiectul muncii. Greu de spus. Macar cei de la Jurnalul national au o justificare: Felix este intr-un razboi permanent cu Basescu. Desi parca nu sunt atat de vehementi ca cei din echipa lui Nistorescu, si nu toti ataca; acolo sunt si moderati. Oricum, injuraturile au inceput sa curga in comentariile la articolele din Cotidianul.ro. Pana cand?

Niciun comentariu: