sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Cu ce se mai ocupa presa

Daca pentru ziarele de scandal, tabloide am oarecare intelegere - cu asta se ocupa, pe asta scoate bani de la fraieri - cu o televiziune de stiri nu sunt indulgent. Mai ales cand pretinde ca se ocupa de evenimente politice interne sau internationale, de social, de invatamant si alte probleme de interes public.
Iata ca Realitatea TV a gasit de cuviinta ca, acum in prag de faliment,sa se ocupe si de mondenitati,difuzandu-le nu ca pe niste fapte diverse. Nu, postul in cauza face emisiuni intregi, talkshow-uri adevarate pe teme strict personale ale unor oameni, de obicei tineri.
Acest post tv, impreuna cu Antena3, sub pretextul ca umbla in trecutul unui tanar de 23 de ani si care candideaza pentru un post de deputat in Parlament (ce trecut poate avea cineva la aceasta varsta?), intoarce pe toate fetele viata acestuia ce poate fi descrisa pe o fila A4, pana te face sa schimbi postul.
Si mai scandalos este faptul ca acum au luat-o in colimator, dupa o scurta pauza, pe fiica cea mica a Presedintelui, europarlamentara. Dupa ce au tocat-o atunci cand a devenit europarlamentara, acum au gasit altceva : se marita. Nu, nu acum ci hat, pe la sfarsitul semestrului. Cine e alesul, cu ce se ocupa, cat va costa nunta, parca intereseaza pe cineva aceste lucruri. Dar in lipsa de alte subiecte, sunt bune si astea. Numai sa aiba redactorii cu ce sa se ocupe, chiar daca invitatii chestionati in studio dau de inteles ca nu sunt preocupati de asemenea subiecte.
Poate vom scapa anul acesta de aceste doua televiziuni prin falimentare.

Un comentariu:

mirolara spunea...

intr-adevar, am prins si eu aseara pe realitatea vanatoarea de declaratii de la supermarket. ba il intrebau pe presedinte de mere si pere, ba de nunta fiicei, ba de politica. ca telespectator, m-a buimacit de tot.